Po nějaké době zde máme nějaké upravené Porsche, tentokrát se o tuning postarala společnost Wimmer Racing a hned na úvod můžu říct, že se opravdu vyvedl. Jedná se o úpravu Porsche GT 2. Tato společnost už jednou GT2 tunila, ale nepovedla se tak, jak tato.

Balíček společnosti Wimmer Racing pro GT 2 se jmenuje Speed GT 2, což už za mnohé hovoří. Dokáže totiž uhánět neuvěřitelnou rychlostí 378Km/H. Hmotnostní poměr tohoto vozu 1.84 kilogramu na jednoho koně. Nebudu vás dál napínat, pohání ho 827 koňský motor. Jeho točivý moment se vyšplhal až na 948Nm a to vše při 7 200 otáčkách. U motoru nezůstal takřka žádný originální díl, vyměněno je opravdu takřka vše a je zde použit nový systém řídící jednotky. Vzduch do válců ženou hned dvě mohutné turbodmychadla. Pro lepší výkon je zde také nový výfukový systém a ten má také na svědomí ještě agresivnější zvuk.

Vrátíme se ale nechvíli zpět k číslům. Tato GT 2 vysprintuje na 100 kilometrovou rychlost za 3.38 vteřiny. Hranici 300 kilometrů pokoříte za neuvěřitelných 20 sekund, což je opravdu monstrózní zrychlení. Vzhled vozu zůstal téměř v originálním designu. Nové jsou zde akorát karbonové zpětné zrcátka a křídlo k lepší aerodynamice vozu a samozřejmě tovární barvy tunikové společnosti Wimmer Racing. Naleznete zde pneumatiky značky Sport MAXX GT o rozměrech 235/20 ve předu a 325/20 v zadní části vozu. Podvozek také nezůstal bez úprav a bylo do něj zasaženo. Vůz byl o něco málo snížen a to hlavně díky novým pružinám a tlumičům a jak již bylo řečeno, tak také výfukový systém.

Pokud si tento vůz chcete pořídit, tak si připravte velkou spoustu peněz, přesně tedy 281 000 euro.