Součástí Lipského veletrhu AMIstyle byla i nám dobře známá hudební soutěž EMMA. Ta si bohužel v letošním roce u nás dává pauzu.

Soutěž EMMA na AMIstyle Lipsko

Asi každého nejprve napadne otázka, proč pořadatelé u nás bojují s počtem účastníků a letošní ročník dokonce zrušili úplně. Přitom v Německu se tyto soutěže většinou pořádají dvoudenní a účast je vždy velmi slušná. Sám jsem v minulosti jednu soutěž u našich západních sousedů absolvoval a rozhodně rozhodčí nejsou takovým strašákem, za jaké je vydávají naši pořadatelé.

Tuning a EMMA

Dalším asi pro diváky atraktivním faktorem je, že většina vozů je natuněná a hudba je součástí celého projektu. U nás je tato situace zcela opačná. Většina vozů jsou sériovky se zabudovanou pěknou muzikou, a pro laické diváky někdy nechápající v čem takové vozidlo vlastně soutěží, nebo proč tu vůbec stojí.

Výsledky a hodnocení posádek nebudeme rozebírat, ale přinášíme vám zajímavou fotogalerii, která Vám představí některé soutěžní vozy. Zodpovědně musíme říci, že ta auta nejen dobře vypadají, ale ještě lépe i hrají. Dokonce se zde objevil i team reprezentující Tureckou část rodiny EMMA.

 

Fotogalerie EMMA AMIstyle Lipsko