Tak kde začít … tentokrát možná od konce, to znamená malým zhodnocením. Prostě a jednoduše, Relaxmeeting Pardubice dostál své pověsti nejlepšího tuningového srazu u nás. Tečka. Krásné počasí, spousta pěkných aut, dobrá návštěvnost, fungující organizace a

RelaxMeeting Pardubice

Na „Relax“ jsme se opravdu těšili. Bez nadsázky jde totiž o jeden z vrcholů sezóny. Tomu odpovídal i počet leštěnek v prostoru Meguiar´s Show&Shine (respektive v prostoru soutěže Relax Cup, která probíhala paralelně). Vždyť v době našeho příjezdu (sobota po 8.00h ráno) už nebylo v okolí plachty ani kam zaparkovat. A auta stále jezdila a jezdila, k vidění byly registrační značky snad všech krajů České republiky a ukázalo se i pár aut ze Slovenska nebo Polska. Velká škoda, že snad všechny akce z našeho kalendáře se kryjí s polskou soutěží Wojna Polnoc-Poludnie, protože jinak to mohlo být ještě lepší.

Meguiar´s Show&Shine

Kromě naší soutěže, která je vlastně spíš takovým zpestřením celé akce, se konal už zmiňovaný Relax Cup a Tuning Liga. Prvně jmenovaná soutěž byla vyhlášena po vzájemné dohodě s pořadateli a její kategorie odpovídaly loňskému Tuning Cupu. Hodnocení nám už nepříslušelo, protože jsme chtěli mít dostatek času na prohlídku všech přítomných vozů a vybírání vhodných adeptů na International Prague Car Festival, který se uskuteční od 31. srpna do 1. září. Účast na pražské výstavě mají zaručenou pouze majitelé skleněných trofejí z Meguiar´s Show&Shine, kterých jsme v letošním roce udělili už tři desítky. Všichni ostatní musejí spoléhat na pozvání od organizátorů, a právě to byla na „Relaxu“ jedna z našich dalších činností.

Teď už ale zpátky k pardubickému soutěžení. K vidění byla spousta skvělých aut. Počet ocenění byl ale pevně daný, takže jsme dle svého nejlepšího vědomí a svědomí nakonec vybrali následující šťastlivce.

–    BMW E30, Radim Bluma
–    BMW E36, Jan Burget
–    Nissan Skyline, Petr Soural
–    Škoda Fabia Combi, Filip Taubner
–    Škoda Favorit, Břetislav Axmann
–    Škoda Felicia, Michal Fryč
–    Škoda Superb, Radim Knobloch
–    Škoda Superb Kombi, Jakub Lelek
–    VW Golf II, Martin Ledl
–    VW Golf IV, Petr Müller

I v Pardubicích byla předána speciální cena Meguiar´s pro „nejlepšího leštiče“. Za toho byl porotou označen Filip Taubner, který se své Fabii věnoval opravdu hodně poctivě. Prý nebyl vidět nikde jinde než pod autem a v jeho bezprostředním okolí . Snaha se ale vyplácí, v Příbrami ho určitě zkuste napodobit. Kromě originálního amerického pohárů Meguiar´s totiž můžete získat i věcné ceny této věhlasné značky.

A jak RelaxMeeting Pardubice vyhodnotit? Pokud máme stupnici od 1 do 10, kde je číslo 10 nejlepší, pak dáváme 11 … prostě no stress, just relax! Příští rok určitě znovu!

–    Oficiální výsledky RelaxMeetingu Pardubice
–    Fotogalerie z akce

Nezapomeňte na zbývající akce z kalendáře Meguiar´s Show&Shine. Rádi se s vámi zase potkáme!
–    10. srpna – Tuning Extreme Show Příbram
–    31. srpna – 1. září: International Prague Car Festival, finále

Text: Aleš Darebník
Foto: www.tuningcup.cz