Volkswagen doslova jiskří energií a hodlá nabít autosalon v Detroitu. Za tímto účelem si připravil hlavní novinku v podobě konceptu E-Bugster, výhradně elektricky poháněné vozítko, které by u zelených mozků mohlo mít úspěch. Pro méně ortodoxní pak nabídne

Koncept Volkswagen E-Bugster (E jako elektrický a Bug jako americký výraz pro brouka) vychází ze sériového Beetle, jenom ztratil sedm a půl centimetrů na výšku. Protože to není vůbec málo, vypadá mnohem podsaditěji, ale nemyslete si, tohle není žádný trhač asfaltu. VW naplnilo E-Bugster tou nejmodernější technologií, jakou má aktuálně k dispozici, což znamená elektromotor živený kapacitou 315 kilogramů těžkých li-ionových akumulátorů. Ve výsledku to znamená výkon 114 koňských sil, 270 Nm a dojezd okolo 160 km. Jako potěšující se tak jeví primárně skutečnost, že 80 % své kapacity získají akumulátory zpátky ze sítě během pouhých třiceti minut nabíjení.

Kromě tohoto modelu ale Volkswagen chystá ještě jednu novinku – Jetta Hybrid. Kombinace benzínové čtrnáctistovky TSI (150 k) a elektromotoru (36 k) má dát ve výsledku geniální kombinaci schopnou jezdit za 5,2 l/100 km, a to s nepříjemným předpokladem, že je zhruba o sto kilogramů těžší než obyčejná Jetta.