Obliba super ekologického vozu od Toyoty s názvem Prius je tak trochu ikonou stylu života především v USA, kde znamená vlastnit Priuse hlášení se k myšlence snahy zachránit naší planetu a být tak trochu vymaněný z maninstremového způsobu života. Z něj se však postupem času stal také mainstream, který dělá dobře nejen Toyotě, ale i jiným značkám.

Prius je a byl zkrátka hitem, který se snažilo mnoho automobilek napodobit, ovšem více méně bez výsledku. Nyní se však na herní pole s názvem eko auto dostane další hráč. Bude jím model od automobilky Hyundai. Jeho vývoj již pomalu spěje do svého finále a k zakoupení by měl být již na konci roku 2016. Poprvé bychom jej měli spatřit na autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem a to alespoň v podobě konceptu již tento rok.

hybl41_49cb354cea7bf

Fotografie, které máme k dispozici, nám ukazují, že vůz bude mít obdobnou siluetu jako Prius. Jeho tvary silně útočí na co nejnižší aerodynamický odpor vzduchu. Velice zajímavé je podbarvení světlometů a masivní přední maska. Bohužel více toho však o vzhledu vozidla nevíme, protože přiložené fotografie nám ukazují koncept Blue-Will z roku 2009.

hybl40_49cb354cccb33

Pokud nahlédneme do interiéru, uvidíme kombinaci analogových a digitálních budíků, které doplňuje i velký displej na středovém panelu. Celkový dojem z interiéru je velice luxusní a vypadá to, že právě on bude tím, proč bude model od Hyundai opatřen o něco vyšší cenovkou než Prius.

hybl20_49cb354caac3d

Základem tohoto vozu platforma vyvinuta Kiou, která jej chce použít pro vlastní hybridní automobil. Hyundai chce do novinky umístit benzínovou šestnáctistovku z modelu i30, která se bude kombinovat s elektromotorem. Pro nový plug-in hybrid navíc bude vyvinuta i nová sedmistupňová převodovka.

Tento model nebude rozhodně jediným hybridem od Hyundaie. Důvodem je stále rostoucí zájem o tyto vozy a také snaha o splacení vývoje technologií tohoto vozu.